• 主持建筑师
  • Chief Architect
  • 王昀博士
  • Doctor WangYun
  • 西溪学社  XiXi Learning Community
  • 西溪学社是西溪湿地第三期艺术村中12个项目中的一个局部项目。业主希望通过这样的项目开发,为文化和艺术界人士提供一个进行艺术创作和学术交流的场所。整个艺术村汇集了国内12个青年建筑师,每一位建筑师分别利用不同的地块设计不同使用目的的建筑.西溪学社的建设基地很特殊,用地分散且彼此间被水塘所分隔。业主希望整体的建筑面积能够控制在3800平方米左右,同时能够满足学社的使用需求。面对这样的用地状况,如何满足既有集中,又有分散的功能需求,同时兼顾创作空间、交流空间以及展览空间的结合是这个设计的关键所在。设计中采用离散式的聚落布局方式,力图能够获得一个得体的处理结果。
    Xixi Learning Community is a local project in the phase III art village of Xixi swamp. The owners hope to provide art invention and science exchange site to the culture and art rank via this project. The whole art village attracts 12 young architects in China. Each architect designs a building with different functions by using different lands. The construction base of the Xixi Learning Community is very special, is distributed and is separated by pond. The owners hope to control the whole building area to be about 3800m2 and meet the use requirements of the Learning Community. It is important to meet the centralized and distributed function requirements and combine the invention space, exchange space and exhibition space in the design. The building is measured and divided and the cluster idea is used in the design. The discrete clustering layout is designed due to distributed land of the Xixi Learning Community to get a proper effect. Based on this idea, we wholly deploy the Xixi Learning Community as discrete Learning Community building. 

  • 详细信息 read more>>
  • 60平米极小城市  Mini-City of 60 Square Meters
  • 这是一个给家进行空间改造的项目。原有的平面是一个普通的3室一厅,在进行改造的过程中,设计者将其作为一个投射意识空间的封闭场所,即通过几何学的手段,将四维状态的呈数量状态的意识空间投射到三维的封闭空间之中。
    This is a project to transform the home space.The original plan is a typical three bedroom apartment, the designer treat it as an enclosed space to project his consciousness space.With the means of geological elements, his consciousness space in a four dimensional quantitative states was projected into this enclosed space in a three dimensional state. 

  • 详细信息 read more>>
  • 庐师山庄别墅A+B  Villa A+B of the Lushi Mountain Villa
  • 别墅A+B在北京西郊以57栋住宅所组成的别墅区中,两栋住宅地上2层,地下1层,分别是650平方米和640平方米,住宅的中心设有二个不同意味的中庭,住宅内部的富有情节的路径系统展示着设计者经验风景的意向。
    The A+B villa are among the 57-villa development in the west side of the Beijing. Adjacent to the clubhouse, these two 670 and 630 square meter villas are designed side-to-side sharing a dividing wall.They both are two stories with a full basement.Two central courtyards with different feelings are placed in the center.The routing circulation inside each villa displays the architect’s intent to project his scenery experience into the space. 

  • 详细信息 read more>>
  • 欧陆经典第三期工程  The Third Part of European Classic Residential Area Project
  • 这个项目是北京欧陆经典大型居住区项目的第三期,周围被1、2期包围。前两期分别在90年代末和2003年建成,均采用了柱式和装饰作为建筑的主题,故得名欧陆经典。我们所设计的第三期在07年开始着手进行。我们力图摒弃装饰,让建筑的立面和造型与内部的使用和功能取得统一。它的完成希望能给与所谓的欧陆经典以新的诠释。
    This project is the third part of European Classic Residential Area Project. The first and the second term of the project finished in the end of 90s and 2003, in which the columniation and decoration are the main topic. So the name European Classic Residential Area came up.At the beginning of 2007, we start the work for this project, the third part. At all the wishes, we try to combine the façade and volume with the function and interior space, without further decoration. We hope the finished project could bring a new identification to the term Classic. 

  • 详细信息 read more>>
    Pages (1): [1]